Araştırmacılara Biyoloji Bilim Dalında Proje Eğitimi

 

    Çalıştayın Yeri - Ankara - 2014                      Çalıştay Programı - Ankara - 2014                 Çalıştay Ekibi - Ankara - 2014      

                                                                                       

 

DUYURU !   25 Mart 2014

Değerli katılımcılar sizin için faydalı olacağını düşündüğümüz bazı bilgileri paylaşmak istiyoruz.

1. Etkinliğe gelirken laptoplarınızı getirmeyi unutmayınız.

2. Konaklama yerine 24 Nisan akşamı giriş 27 Nisan akşamı çıkış yapılacaktır. O nedenle dönüş biletleri 27’si akşamı saat 22:00’ den sonraya alınması uygun olacaktır.

3. Yol ücretlerinin ödenmesinde aşağıdaki esaslar uygulanacaktır.

Yol (Brüt)

Katılımcıların yol giderleri sistem tarafından otomatik olarak aşağıdaki kilometrelere göre hesaplanacaktır.

Ödeme yapılırken bilet bağlayıcı değildir Kilometre bağlayıcıdır.

Gidiş dönüş için, iki şehir arası tek yön mesafesi:

 

0-350 Km arası 150 TL

 

351-500 Km arası 200 TL

 

501 Km ve üzeri için 300 TL ödenir *

 

* Yol gideri için, şehir içi ulaşım da dahil olmak üzere başka bir ödeme yapılmaz. Km Hesabı için Karayolları İller Arası Mesafe Cetveli esas alınır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TÜBİTAK BİDEB-2237

ARAŞTIRMACILARA BİYOLOJİ BİLİM DALINDA PROJE EĞİTİMİ

25-27 Nisan 2014 ANKARA

 

AMAÇ: Bu etkinliğin amacı ülkemiz genç araştırmacılarının bilimsel araştırma fikirlerini projeye dönüştürmek için gerekli altyapının hazırlanmasıdır. Bu etkinlikte katılımcıların teorik ve uygulmalı bir programla, danışman rehberliğinde proje yazım süreci (proje fikri, proje yönetimi, bütçelendirme, raporlama ve etik değerler) konusunda deneyim kazanmaları hedeflenmektedir.

KAPSAM: ‘Biyoloji Bilim Dalı Proje Eğitimi Etkinliği’nin 25-27 Nisan 2014 tarihleri arasında Ankara Notte Hotel’de yapılaması planlanmıştır. Biyoloji bilim dalında doktora yeterliliğini almış veya üniversitelerde araştırma görevlisi, öğretim görevlisi ve yardımcı doçent kadrolarında çalışan araştırmacılar katılımcı olarak kabul edilecektir. Biyoloji bilim dalı, botanik, zooloji, çevre bilimi, moleküler biyoloji, biyokimya, genetik ve mikrobiyoloji gibi temel alt bilim dallarının kendine özgü yöntem ve terminolojiye sahip olması nedeniyle bu bilim dallarında uzmanlığını almış öğretim üyeleri danışman olarak davet edilmiştir. Davet edilen danışmanlar alanlarında proje deneyimi olan öğretim üyeleridir. Etkinlik, 20 araştırmacının katılımına uygun olarak planlanmıştır.

Etkinlikte, araştırmacıların bilim ve araştırma konusunda ortak dil oluşturmaları ve bilimin doğası konusunda yeterliklerini arttırmayı sağlayan, bilimsel çalışmalarda etik konusunu içeren ve ulusal proje çağrılarının proje başlıkları ile içeriklerinden oluşan ayrıca başvuru sürecinin de irdelendiği interaktif sunumlara yer verilmiştir.

Etkinlik ÜCRETSİZ olup, tüm giderler (yol, konaklama ve yemek giderleri TÜBİTAK tarafından karşılanacaktır. Etkinlik sonunda katılımcılara ‘Katılım Belgesi’ verilecektir.

KATILIMCILARIN SEÇİMİNDE DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

1-Daha önce TÜBİTAK BİDEB-2237 Proje eğitimi etkinliklerini destekleme programı kapsamında desteklenen bir etkinliğe katılmamış olmak,

2- Doktora yeterliğini almış veya doktarasını bitirmiş araştırıcılar ve öğretim görevlileri ile ihtiyaç duyulursa Yrd. Doç. Dr. Ünvanlı öğretim üyeleri de etkiliğe kabul edilecektir. Öncelikle bir proje fikri olanlar tercih edilecektir.

3- Etkinliğe bir proje fikri veya önerisi ile katılıyor olmak.

4- İntihal cezası almamış olmak.

BAŞVURU: Katılımcılar 25 Şubat - 25 Mart 2014 tarihleri arasında başvuru formunu doldurarak başvurularını yapabilirler.

ÖNEMLİ TARİHLER

1.  Duyuru: 24 Ocak 2014

2.  Duyuru: 03 Mart 2014

Etkinlik için Son Başvuru: 25 Mart 2014

Asıl ve Yedek Katılımcıların Web Sayfasından Duyurulması : 01 Nisan 2014

Etkinlik: 25-27 Nisan 2014

 

 

background image